CriuleniEconomic

(Video, foto) Lucrările la parcul fotovoltaic din or. Criuleni au fost finisate

Lucrările la cel mai mare parc fotovoltaic din Republica Moldova, construit în or. Criuleni cu scopul transformării energiei solare în energie electrică, au fost finisate. La această consluzie au ajuns membrii unei comisii din partea Consiliului raional Criuleni, care s-au deplasat vineri, 29 octombrie, la fața locului.

Funcționarii au discutat cu inginerul șef al echipei de construcotir din China, Xiang Sheng, care i-a informat că ultimele lucrări au fost efectuate la 15 octombrie, iar de atunci muncitorii mai lucrează asupra obiecțiilor formulate de către Agențiile moldovenești de supraveghere tehnică și cea în construcții, ca să pregătească obiectul pentru punerea în funcțiune și recepția finală.

Detalii în video:

Proiectul a început prin semnarea acordurilor, în 2016, de către Guvernele Moldovei, Chinei şi CR Criuleni, prin care părţile au convenit condiţiile acordării suportului tehnic r. Criuleni, în sumă de 4,3 mln de dolari. Autorităţi responsabile pentru implementarea proiectului au fost desemnate, în 2018 deja, Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, iar beneficiar a fost numit CR Criuleni. În anul 2020 lucrările urmau să înceapă, dar acestea au fost deviate serios de către pandemia de coronavirus. Construcţia propriu-zisă a început abia în aprilie 2021, acum lucrările fiind pe sfârşite.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button