Est-CurierSănătateSocial

Vacanța de toamnă se prelungește pentru elevii a 7 instituții de învățământ din r. Criuleni

Creșterea numarului de infectări cu Covid-19 și plasarea mai multor localități în cod roșu de alertă a determinat autoritățile din învățământ să emită ordin, în temeiul ultimei Hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, de prelungire a vacanție de toamnă pentru elevii unora dintre școli.

După cum ne-a informat Ala Ungurean, șefa Direcției Educație Criuleni, elevii din or. Criuleni (școala primară și liceu) și elevii din școlile Măgdăcești, Slobozia-Dușca, Hrușova, Răculești, Bălțata vor ramâne de luni acasă. Ordinul DE Criuleni a fost emis în baza situației epidemiologice stabilite în data de 28 octombrie. Funcționara a precizat, că dacă luni, în ziua când Agenția Națională de Sănătate Publică reînnoiește datele despre codurile de alertă, situația se va schimba, s-ar putea ca și numărul de școli cu vacanța prelungită să fie altul, în dependență de recomandările autorității sanitare.

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, în această săptămâna codul roșu de alertă a fost stabilit în municipiile Chișinău, Bălți, raioanele Dondușeni, Edineț, Sîngerei, Anenii Noi, Glodeni, Basarabeasca și în raioanele din stânga Nistrului. Potrivit ordinului ministrului Educației, Anatolie Topală, în localitățile unde se stabilește pragul de alertă determinat de incidența de peste 250 de cazuri raportat la 100 de mii de locuitori, elevii vor avea o vacanță prelungită, cu recuperarea ulterioară a orelor.

Incidența și numărul de cazuri în r. Criuleni, la data de 25 octombrie:

Incidența și numărul de cazuri în r. Dubăsari:

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button