Est-CurierInternațional

Unul din locuitorii blocului avariat din Dnipro era așteptat în parc la plimbare, dar nu a reușit să iasă din apartament…

Mihail Korenovskii este numele unuia dintre cei cca 40 de locuitori decedați ai blocului distrus în Dnipro de către o rachetă rusească. 

Bărbatul a postat mai devreme un scurt video în care, în bucătăria cu mobila galbenă,  serba ziua de naștere a uneia dintre cele două fetițe ale sale. Era sportiv și în ziua atacului intrase în locuință să-și schimbe hainele după antrenament. Vroia să se alăture soției și celor două fiice ale lor care-l așteptau în parcul de lângă casă. Nu a reușit, însă, să iasă.

Tragedia s-a întâmplat la 14 ianuarie, zi în care armata Federației Ruse a lansat, pe parcursul zilei, două atacuri masive cu rachete asupra orașelor ucrainene. Au fost atacate orașele  Kiev, Odesa, Hmelnițkii.

Potrtivit suspilne.media, numărul persoanelor decedate în urma atacului de sâmbătă, a ajuns la 40. Au fost disctuse 72 de apartamente, altele 236 sunt avariate și nu mai pot fi locuite. 

Primarul orașului Dnipro, Boris Filatov, informează suspilne.media că primăria va acorda compensații bănești locuitorilor blocului avariat. La moment, însă, autoritățile sunt preocupate de strămutarea familiilor în cămine. Pentru a li se rezolva situația cu un loc de trai, va fi nevoie de ajutorul statului, afirmă primarul. 

După explozia din Dnipro, serviciile de salvare au primit apeluri despre 46 de persoane pierdute fără veste. Aproximativ 75 de persoane au fost rănite. Cel puțin încă 30 de persoane au putut fi în aceste apartamente la momentul bombardării.  

Foto: screen suspilne.media

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button