Un potențial primar și doi potențiali consilieri la Primăria Criuleni

Doritorii de a ocupa scaunul de primar al or. Criuleni încă nu se înghesuie, deocamdată, la ușa Consiliului Electoral Criuleni nr. 12/1 pentru a-și formaliza înregistrarea.

Către dimineața zilei de azi, 16 septembrie, nici o formațiune politică nu își prezentase candidatul și listele potențialilor consilieri, ne-a informat Tudor Bobeico, președintele Consiliului Electoral Criuleni, deși anumite nume se vehiculează printre locuitori.

Deocamdată, Alexandru Zolotco, ex-viceprimar al orașului în perioada august 2015 – aprilie 2017, a ridicat liste de subscripție și intenționează să candideze independent pentru funcția de primar. Pentru a putea fi înregistrat în cursă, candidatul are nevoie să prezinte comisiei 360 de semnături valabile. Alexandru Zolotco a candidat la aceeași funcție și în 2015, acumulând, în tutul I, 369 de voturi, scor care nu i-a permis să intre in turul II, plasându-l pe locul 4 din 10.

Pentru funcția de consilier independent, CECE 12/1 a eliberat liste de subscripție altor două persoane, și anume lui Dumitru Gorgan și lui Andrei Roșcovan. Candidații trebuie să prezinte cel puțin 50 de semnături valabile în listele de subscripție.

Ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrare în cursa electorală este 19 septembrie. După acest termen, Consiliile electorale vor avea la dispoziție șapte zile să verifice documentele prezentate și să emită o decizie de înregistrare sau să refuse înregistrarea candidaților.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *