Cei trei cetăţeni, care au dat mărturii false, precum că ar fi fost maltrataţi de angajaţii poliţiei, care i-au stopat la Hruşova cu un transport plin cu lemne, ar fi avut şi un complice din rândurile angajaţilor instituţiilor de drept, care le-ar fi sugerat cum să-şi aplice sie-şi vătămări corporale şi cui să denunţe pretinsele fapte de tortură.
La 03 noiembrie 2020, în urma probelor acumulate, de către procurorii Procuraturii Criuleni, a mai fost pornită o cauză penală în baza art. 42 alin. (3), (4), 311 alin. (2) lit. a), c) Cod Penal și art. 42 alin. (3), (4), 312 alin. (2), lit. a) și c) Cod Penal, în care se bănuiește și un angajat al poiției din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare al IGP ar fi complice a infracțiunilor indidicate mai sus.
La 04 noiembrie 2020, de către conducerea Inspectoratului de poliție Criuleni, a fost efectuată percheziția la domiciliul angajatului poliției suspectat de complicitate cu cei trei bărbaţi, după care ultimul a fost reținut pentru 72 ore.
Astăzi, la or 15.00, Judecătoria Criuleni va decide calitatea de mai departe a angajatului poliţiei, despre care se presupune că ar fi acţionat împreună cu cei trei transportatori neautorizaţi de lemne şi denunţători falşi.
Trei bărbați cu vârstele cuprinse între 27 și 59 de ani, originari din raionul Strășeni au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de mărturii mincinoase. La data de 3 octombrie curent, polițiștii din Criuleni au stopat un microbuz care transporta 12 metri steri de material lemnos, fără acte de proveniență. Mai mult, șoferul nu deținea actele necesare care permit exploatarea tehnică a transportului. În autovehicul se mai aflau și alți bărbați.
Nemulțumiți că au fost stopați și documentați, pentru a scăpa de pedeapsă și a defăima imaginea poliției, bărbații, în urma unei înțelegeri cu trei complici de-ai lor, printre care se afla și un angajat al INP a IGP, au sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI, despre faptul că, la momentul stopării și verificării microbuzului cu încărcătură, angajații poliției au solicitat surse bănești, după care i-ar fi agresat fizic. Faptele agresiunii nu s-au adeverit, pentru că au existat probe video din momentul stopării transportului, astfel că la 27 octombrie a fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal, constatându-se că atât pretinsa parte vătămată, cât și martorii audiați au depus mărturii mincinoase în cadrul procesului penal.
În acest caz, Procuratura din Criuleni a pornit două cauze penale pentru denunţarea falsă sau plângerea falsă și declaraţia mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă.
Info „E-C”