CriuleniEst-CurierSocial

Ion Chicu, la Criuleni: „Vom fortifica sistemul medical, dar nu vom întroduce restricții drastice”

„Vom fortifica sistemul medical, dar nu vom întroduce restricții drastice”  – a declarat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul întâlnirii avute ieri cu primarii, consilierii şi funcționarii din raionul Criuleni.
Dumnealui a acentuat că restricțiile din primăvară nu au avut efectul scontat, dimpotrivă, au afectat doar economia. Deocamdată, rata fatalității în Republica Moldova e cea mai mică din Europa și asta s-ar datora profesionalismului cadrelor medicale. Prim-ministrul a mărturisit că RM așteaptă să vadă efectul acțiunilor de contracarare a răspândirii virusului întreprinse de Italia, Franța, Belgia și alte state europene și în dependență de aceasta se va acționa și la nivel local. Cert e că restricții economice nu se vor face.
Aurica Roman, managerul spitalului din Criuleni, a întrebat cum vor putea fi evitate problemele, ce vor afecta sistemul medical primar în lipsa restricțiilor și datorită nihilismului sanitar al unei bune părți din populație, care nu va renunța la petrecerile de la sfârșit de an.
Ion Chicu a admis că ar putea fi făcute unele limitări pentru deplasări și socializare, dar hotarele nu vor fi închise, după cum nu le închid nici alte state, pentu fluxul de mărfuri necesare sistemului sanitar, chit că o bună parte din consumabile, măști etc, se produc deja și în Moldova. Prim-ministrul a mai asigurat, că în pofida unui deficit bugetar, bani pentru menținerea sistemului sanitar și remunerarea cadrelor medicale sunt și se vor mai găsi.
E. Chiriac

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button