Incidente

Un cetățean al Indiei și-a pierdut viața în râul Prut

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova comunică despre un incident tragic, în care au fost implicați doi cetățeni indieni. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera, în România, dar pe parcursul încercării de a traversa râul Prut, unul dintre ei s-a înecat. Evenimentul a avut loc ieri, 13 mai 2024, în cadrul unei misiuni de control și supraveghere a zonei de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic.

Polițiștii de Frontieră au stabilit au depistat uncetățean străin în timp ce se deplasa grăbit în direcția localităților de frontieră Pererîta – Cotu Miculinți. Polițiștii de frontieră l-au reținut, i-ar acesta s-a dovedint cetățean al Indiei, în vârstă de 44 ani.

În discuții, dânsul a recunoscut că el și prietenul său au încercat să treacă ilegal în România, înotând. Tragedia s-a produs atunci când camaradul său, tot cetățean indian, a intrat primul în apele râului Prut și a fost înghițit de ele. Speriat de această situație, străinul s-a retras înapoi în Republica Moldova, unde a fost depistat de patrula Poliției de Frontieră.

Fiind inițiate verificări suplimentare, utilizând ambarcațiunea de serviciu, la aproape trei metri de malul Prutului, patrula a descoperit o scurtă neagră, un rucsac și trupul fără viață al celui dispărut.

Investigațiile privind acest incident sunt în curs de desfășurare.

Pentru a preveni tragedii similare, Poliția de Frontieră face un apel către cetățeni să conștientizeze riscurile și consecințele asociate cu astfel de metode periculoase de traversare a frontierei de stat.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button