CriuleniEducaţie

Televizoare HD, ochelari VR și console de joc vor anima activitatea Centrelor de tineret, inclusiv a celui din Criuleni

Rețeaua Centrelor de tineret din Republica Moldova a fost dotată cu tehnică IT performantă: 22 televizoare HD, 124 ochelari VR (Realitate Virtuala) și 22 console de joc. Scopul acestei acțiuni realizate în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, este de a oferi posibilități de interacțiune digitală dintre tineri și lucrătorii de tineret, în special în perioada de pandemie.

Un set de astfel de echipamente a ajuns  şi la Centrul de  Resurse pentru Tineri „UniT”, ceea ce va constiui un avantaj şi o oportunitate de a accesa activități de recreere inovative, inclusiv proiecții de film, jocuri de rol, experiențe de realitate virtuală.

“Echipamentul oferit Centrelor de tineret în cadrul Fondului Comun vine să răspundă necesităților tinerilor, astfel să modernizeze aceste spații destinate dezvoltării lor. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării alături de partenerii Fondului comun facilitează organizarea activităților de tineret atât în cadrul Centrelor de tineret, cât și în afara acestora. Astfel, reușim să promovăm programele de tineret pentru mai mulți tineri din comunități”, a declarat Ivan Gheorghiu, secretar de stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Centrele de tineret raionale și filialele acestora vor putea utiliza tehnica IT și în cadrul activităților non-formale și experimentelor sociale de comportament prin trăirile virtuale, cu implicarea tinerilor.

“Dotarea Centrelor de tineret cu  tehnică de ultimă oră ne ajută să atragem mai mulți tineri la Centru și facilitează un mediu de lucru interactiv și atractiv pentru ei”, spune Eduard Soltanici, director Ct Criuleni.

games2 Ungheni Ungheni1 Ungheni4

Sursa: mecc.gov.md

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button