Economic

Tarife reduse pentru energia electrică

Astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dat undă verde pentru reducerea tarifelor la energia electrică.

Consumatorii din centrul și sudul țării vor plăti 2,39 lei/kWh, adică cu 18 bani mai puțin, în timp ce cei din nordul țării vor avea un tarif de 2,88 lei/kWh, cu o scădere de 32 de bani față de tariful actual.

Aceste modificări vor fi valabile din momentul în care sunt publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Ajustările au fost făcute în urma cererii făcute de Premier Energy, care propusese cu câteva zile în urmă o reducere a tarifului cu 16 bani.

Ultima dată când prețul energiei electrice a scăzut a fost în luna iulie a acestui an. Atunci, tariful pentru consumatorii Premier Energy a fost redus cu 42 de bani, iar pentru cei de la FEE Nord a fost mai mic cu 38 de bani.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button