Alegeri localeDubăsariPolitic

Buletinele de vot ale alegătorilor din Pîrîta, Dubăsari, vor fi renumărate, a dispus CEC

În urma depunerii unei cereri la Comisia Electorală Centrală, de căte concurenta Verlan Viorica, care a candidat la funcția de primar în s. Pîrîta din partea PAS, aurotitatea electorală națională a dispus renumărarea voturilor. 

Conform procesului-verbal de centralizare a rezultatelor votării în s. Pîrîta, cele mai multe voturi a luat concurentul Iurie Soltan, PPMRM – 454 de voturi, urmați de concurenți care s-au ales cu un număr egal de voturi: Andrian Gherlac, PSRM, cu 260 de voturi, și Verlan Viorica, PAS, la fel cu 260 de voturi. Astfel, nu este clar care vor fi cei doi concurenți, care se vor confrunta în turul doi de scrutin pentru primăria Pîrîta. 

Raportoarea din partea CEC, Dana Munteanu, a explicat că, în urma atestării parității de voturi, concurenții electorali au fost neîncrezători privind corectitudinea rezultatului procedurii de tragere la sorț, precum și ținând cont de numărul de 30 de buletine de vor declartate nevalabile, comisia consideră judicioasă procedura de renumărare a voturilor. 

Astfel, consiliul electoral nr. 15/10 Pîrîta, Dubăsari, dispuine, prin decizia CEC din 9 noiembrie 2023, ca până la data de 12 noiembrie inclusiv, voturile alegătorilor din Pîrîta să fie renumărate, iar rezultatele renumărării să fie  comunicate CEC-ului până cel târziu data de 13 noiembrie 2023.  

Sursa: cec.md

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button