CriuleniEst-Curier

Suportul material pentru perioada rece, oferit de către parteneri externi, ajunge și la Criuleni

În listă sunt peste 1000 de persoane.

Astăzi, la sediul Consiliului raional Criuleni, a fost un pic mai aglomerat, pentru că au venit cetățeni incluși în următoarea etapă de plată a ajutorului social și a ajutorului pe perioada rece a anului, acordat de către o organizație internațională umanitară. 

„Persoanele primesc suport direct pentru perioada rece a anului, sub formă de un voucher în valoare de 4900 de lei, pe care au dreptul să-l valorifice la bancă sau oficiu poștal.” – a explicat Valerian Ursu, șef de echipă al organizației partenere a programului de suport.

Cetățenii semnează în liste pentru cardul în valoare de 4900 de lei. Foto Est-Curier.

”În listele de ajutor din partea acestei organizații sunt incluse familii social-vulnerabile cu venituri lunare sub trei mii de lei pentru o persoană, adică venituri extrem de mici: pensionari, persoane cu dizabilități, persoane în etate vulnerabile” – a explicat Ludmila Brînza, șefa DASPF Criuleni numărul mare de vizitatori care s-au deplasat la sediul autorității. Margareta Savițchi, șefa serviciului asistență socială comunitară, a explicat că persoanele sunt deservite etapizat. La 23 martie, asistenții sociali comunitari au anunțat și invitat 73 de persoane, preponderent din rândurile celor ce nu au telefoane fixe, unii aveau mobilitatea redusă. Anterior ajutor au primit alte 60 de persoane, dar în general lista este de peste 1000 de persoane cu venituri extrem de mici.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button