CriuleniEC Junior

Și tinerii de la Criuleni au îmbrăcat roba de justițiar

 Au îmbrăcat robe de judecători și procurori și au încercat să exerseze practic realizarea unui proces de judecată. Tinerii și tinerele de la tabăra de vară „YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” au participat la simularea unui proces judiciar, examinat recent de CtEDO. Ghidați de Ion Bocan, candidat la funcția de judecător, participanții au analizat în profunzime cazul care are mai multe tangențe cu încălcarea unor articole din Convenția europeană a drepturilor omului. Elevii au avut ocazia sa înțeleagă ce înseamnă sa fii reclamant, acuzator, agent guvernamental, dar și care sunt rolurile altor participanți în cadrul unui proces.

Evenimentul a fost găzduit de Institutul Național al Justiției. Simularea procesului judiciar este un element esențial pentru activitatea formatorilor din rândurile procurorilor, judecătorilor, ofițerilor de urmărire penală și avocaților, deoarece le oferă participanților posibilitatea să practice roluri diferite în procesul examinării unui dosar.

La tabăra de vară „YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” participă 28 de tineri și tinere din Criuleni, Comrat, Cimișlia și Soroca (regiuni – de intervenție ale proiectului) și au fost selectați în bază de concurs. Tabăra se desfășoară în perioada 5 – 9 iunie și se înscrie în proiectul „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul Suediei.

Embassy of Sweden in Chisinau INVENTO Institutul de Reforme Penale

http://https://www.facebook.com/PNUDMoldova/posts/4110333085703135

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button