Economic

Și la Stăuceni va fi instalată o stație meteo

ASD va plăti pentru asta 9,3 mln lei

Agenția de Stat a Drumurilor  a alocat din mijloacele fondului rutier 9, 3 milioane de lei pentru lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere în 15 locații din rețeaua drumurilor publice naționale.

Scopul acestora este asigurarea  eficientizării întreținerii curente a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirea siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă.

Dispozitivele vor procesa datele meteorologice colectate și stocate, ceea ce ar permite o întreținere minimizată a drumurilor de către specialiștii în domeniu.

Lucrările de instalare a stațiilor meteo rutiere sunt executate de către compania bălțeană S.C. ,,NetSistem’’ S.R.L.

Suma prevăzută include transportarea, lucrările de montare, testarea utilajului și instruirea personalului Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”.

Tabel-Statii-Meteo

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button