CriuleniPolitic

Se caută un președinte, cu salariu de la 12730 de lei

CEC a prelungit concursul pentru CECE nr. 12 Criuleni.

La 25 aprilie, 2023, a expirat primul termen limită de depunere a documentelor pentru funcția de președinți a Consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea. Concursul anunțat la 13 martie de către Comisia Electorală Centrală (CEC) vizează funcții de președinți de consilii electorale raionale, care sunt anagajați pe perioadă nedeterminată, datorită modificărilor operate la Codul electoral. Modificările presupun că funcția dată va fi una permanentă și nu temporară, așa cum era anterior, doar pe perioada campaniilor electorale. 

Dacă pentru șefia Consiliului electoral de circumscripție Dubăsari s-au înscris la concurs 4 candidați și ei vor fi testați la prima probă pe data de 11 mai, 2023, notează dubăsari.md, atunci pentru Consiliul electoral de circumscripție nr. 12 Criuleni termenul de depunere a actelor la concurs a fost prelungit până la data de 26 mai, 2023. 

Salariul de funcție al președintelui CEC 12 va începe cu 12 730 de lei, iar cerințele minime specifice pe care trebuie să le întrunească un candidat sunt:

 1. studii superioare și experiență de cel puțin 2 ani în domeniul electoral, domeniul juridic sau al administrației publice;
 2.  reputație ireproșabilă;
 3. a urmat cursuri de instruire în cadrul Centrului de instruire continuă în domeniul electoral și dețin certificate de calificare corespunzătoare valabile la data desfășurării probei interviului a concursului[1] sau a activat în cadrul unui organ electoral la unul din ultimele 3 scrutine electorale naționale;
 4.  posedă o limbă de circulație internațională la nivel intermediar (B1) (constituie un avantaj);
 5. abilităţi de utilizare a computerului (Word, Excel, Power Point, Internet).

Alte condiții: 

 1. deține cetățenia Republicii Moldova;
 2. posedă limba română și limbile oficiale de comunicare interetnică vorbite în teritoriul respectiv în limitele stabilite de lege;
 3. are capacitate deplină de exercițiu;
 4. nu a împlinit vârsta de 63 de ani;
 5. este aptă, din punct de vedere al stării sănătății, pentru exercitarea funcției publice, conform certificatului medical eliberat de instituția medicală abilitată, dacă pentru funcția respectivă sânt stabilite cerințe speciale de sănătate;
 6. are studiile necesare prevăzute pentru funcția publică respectivă;
 7. în ultimii 5 ani nu a fost destituită dintr-o funcție publică conform art. 64 alin. (1) lit. a) și b) sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare;
 8. nu are antecedente penale nestinse pentru infracțiuni săvârșite cu intenție;
 9. nu este privată de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate, ca pedeapsă de bază sau complementară, ca urmare a sentinței judecătorești definitive prin care s-a dispus această interdicție;
 10. nu are interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Notă: [1] În conformitate cu prevederile alin. (5) art.245 Cod Electoral, persoanele care sunt incluse în registrul funcționarilor electorali la 1 ianuarie 2023 se consideră certificate din oficiu cu valabilitatea certificatelor de calificare de 2 ani.

Celelalte cerințe le puteți consulta pe pagina Comisiei Electorale Centrale la rubrica funcții vacante sau pe cariere.gov.md.

Apropo, la Consiliului Raional Criuleni s-a discutat, la una din ședințe, despre solicitarea CEC către autoritățile raionale de a i se oferi un local în care CECE nr. 12 Criuleni să-și poată organiza activitatea permanent, nu doar temporar, cum era până la modificarea Codului Electoral. Localul cerut ar urma să fie situat la etajul I al unei clădiri administrative, să dispună de suficient spațiu și să fie cu acces adaptat la nevoile persoanelor cu diferite tipuri de dizabilitate.  

Funcția de președinte CECE este publică și se încadrează în categoria B13 – șef subdiviziune teritorială. 

Conform fișei postului, persoana angajată va asigura managementul și coordonarea activității consiliului electoral de circumscripție, realizarea activităților de pregătire pentru organizarea și desfășurarea alegerilor și referendumurilor, va participa la promovarea în circumscripția electorală respectivă a politicilor electorale în conformitate cu cadrul normativ în vigoare.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button