Schimb de vice-preşedinţi la Criuleni

Cea de-a 24 şedinţă a Consiliulu Raional Criuleni din 7 mai a avut iniţial 12 proiecte de decizii înaintate spre examinare, iar în ziua şedinţei s-a mai adăugat al treisprezecelea subiect – schimbarea vice-preşedinţilor. Cvorumul a fost asigurat de 26 de consilieri, Lidia Brânză fiind aleasă în calitate de preşedintă a şedinţei.

IMG_4335

Vitalie Cotoman, felicitat de Parascovia Cotovici cu „floarea bărbatului”

Protagonişti ai subiectului nr. 13 au fost vice-preşedintele Veaceslav Burlac şi consilierul raional Vitalie Cotoman. Primul şi-a depus demisia din funcţia ocupată, după ce a lipsit o perioadă de la serviciu pe motiv de boală, iar cel de-al doilea a acceptat funcţia. Vitalie Cotoman a fost prezentat de Ion Ţurcan, preşedintele raionului, drept ”o persoană pe care o cunosc mulţi locuitori ai raionului Criuleni, în special directorii de şcoli, licee” (potrivit paginii web a achiziţiilor publice, întreprinderea sa a câştigat foarte multe licitaţii pentru lucrări de construcţie în instituţiile publice din raion, în ultimii doi ani), şi că de la el se aşteaptă rezultate mari în limita competenţelor care i se vor transmite mai departe. Comisiile au dat aviz pozitiv, iar „pentru” au votat 23 de consilieri (doi s-au abţinut şi unul nu a participat la vot). Vitalie Cotoman, în replică la decizia consiliului, a spus că înţelege numirea sa „ori îţi dă funcţie să te scoată din cursă, ori să vadă ce poţi face”, apoi a spus că a lucrat cu majoritatea din cei prezenţi în sală, acum – cot la cot cu preşedintele şi cu vice-preşedintele Verebceanu, şi a spus că se va descurca sigur în domeniul social, pe care-l va controla în virtutea funcţiei. Tradiţional, Parascovia Cotovici, primara de Hruşova, a felicitat proaspătul vice-preşedinte cu prilejul obţinerii funcţiei şi i-a dăruit o floare. Parascovia Cotovici a spus că-i pare rău că a plecat Burlac, iar pe noul vice-preşedinte l-a rugat să le acorde primarilor atenţie în egală măsură şi echidistant.

Veaceslav Burlac a ţinut un discurs de „la revedere” deja şi din funcţia dată. Dânsul le-a mulţumit tuturor cu care a lucrat pentru doi ani de colaborare, de carieră profesională şi politică, şi a dat asigurări că a încercat să fie echidistant, că nu a ţinut cont de culorile politice în activitatea sa, că a abordat problemele primăriilor cu toată seriozitatea, că a pus prioritate pe interesele cetăţenilor, pe problemele localităţilor, şi nu pe cele personale. Crede că în urma sa în r. Criuleni au rămas urme bune. Consilierilor le-a dorit să se regăsească în viitorul consiliu, să obţină votul cetăţenilor la alegerile locale, despre care a spus că vor urma peste trei luni de zile, şi să nu uite că de deciziile lor depinde viaţa a mii de cetăţeni.

IMG_4339

Exact după doi ani de exercitare a funcţiilor în Consiliul Raional Criuleni, Veaceslav Burlac a anunţat despre plecarea sa.

Solicitat de Est-Curier să spună, dacă a acceptat vreo funcţie în altă parte, la partid sau în administraţie, Veaceslav Burlac a spus că va accepta cea mai avantajoasă propunere, care vine în interesul familiei sale, dar că la data de 7 mai încă nu avea asemenea ofertă.

Vitalie Cotoman, potrivit Dianei Rusu, secretarul consiliului, are la dispoziţie 30 de zile pentru a accepta sau refuza propunerea, întrucât este om de afaceri şi, potrivit legii, va trebui să se detaşeze de gestionarea întreprinderii pe care a fondat-o şi o conduce.

S. Cernov

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *