Social

Restricții de circulație pe podul de la Dubăsari

Podul  ce unește malurile râul Nistru în apropierea orașelor Criuleni și  Dubăsari are nevoie de reparație. A fost dat în exploatare în 1965. După ce o porțiune a fost detonată de separatiști în 1993 în 1997 a fost reabilitat, dar în 25 de ani fără lucrări de întreținere începe a ceda din fortificare.

La 20 ianuarie 2023 în cadrul ședinței consultative a experților de pe ambele maluri ale Nistrului, desfășurată la sediul Misiunii OSCE din capitală, a fost discutată  starea podului respectiv.

Experții din domeniul infrastructurii drumurilor de pe ambele maluri ale Nistrului au prezentat rezultatele monitorizării  podului din 2018 și informații actualizate despre starea podului, gradul de uzură a coloanelor, erodarea elementelor metalice, rezistența seismică,etc.

Luând în considerare starea critică de avariere a podului, specialiștii au declarat că este necesară reparația acestuia, dar pentru început experții recomandă impunerea limitei de viteză, a tonajului permisiv și păstrarea distanței între mijloacele de transport.

Când și cum va demara procesul de reparare a podului încă nu s-a stabilit. Biroul pentru Politici de Reintegrare anunță că dialogul dintre cele două părți va continua.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button