DubăsariEducaţiePoliticSocial

Restanțieri la aprobarea bugetului

Ședința Consiliului Raional Dubăsari nu a întrunit numărul necesari de participanți. În ziua de 28 decembrie consilierii raionali trebuiau să voteze: aprobarea bugetului pentru 2021, alocarea surselor financiare pentru hrana copiilor din instituțiile de învățământ din raion, asigurarea măsurilor de protecţie a populaţiei și bunurilor materiale în caz de pericol sau declanșare a situaţiilor excepţionale, incendiilor pe teritoriul raionului; graficului concediilor de odihnă anuale, programul de reparaţie și întreţinere a drumurilor locale de interes raional pentru anul 2021; asigurarea cu hrană a copiilor minori din familiile cu mulți copii și asigurarea financiară a acestei priorități, etc.

cr dubasari
Sursa imaginii: www.dubasari.md

La ședință au fost prezenți doar 13 din cei 27 consilieri raionali delegați să gestioneze viața raionului: fracțiunile PDM, Blocul ACUM, consilierii Oleg Soltan, Ion Porubin, Cristina Rusu și Grigore Policinschi.

Maria Jîmbei, secretarul Consiliului raional Dubăsari, spune că: ”Chestiunile incluse în ordinea de zi au fost examinate în ședința comisiilor de specialitate și au fost gata pentru examinare și aprobare în cadrul ședinței Consiliului. În conformitate cu art.19 din Legea 436/2006 privind administrația publică locală, ședinţa consiliului local este deliberativă dacă la ea sunt prezenţi majoritatea consilierilor aleși. Data pentru următoarea ședință urmează să fie stabilită de către consilierii raionali.”

Este pentru prima dată în istoria raionului Dubăsari când bugetul raionului nu se votează până la Anul Nou.

M. Doruș

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button