Restanțieri la aprobarea bugetului

Ședința Consiliului Raional Dubăsari nu a întrunit numărul necesari de participanți. În ziua de 28 decembrie consilierii raionali trebuiau să voteze: aprobarea bugetului pentru 2021, alocarea surselor financiare pentru hrana copiilor din instituțiile de învățământ din raion, asigurarea măsurilor de protecţie a populaţiei și bunurilor materiale în caz de pericol sau declanșare a situaţiilor excepţionale, incendiilor pe teritoriul raionului; graficului concediilor de odihnă anuale, programul de reparaţie și întreţinere a drumurilor locale de interes raional pentru anul 2021; asigurarea cu hrană a copiilor minori din familiile cu mulți copii și asigurarea financiară a acestei priorități, etc.

cr dubasari

Sursa imaginii: www.dubasari.md

La ședință au fost prezenți doar 13 din cei 27 consilieri raionali delegați să gestioneze viața raionului: fracțiunile PDM, Blocul ACUM, consilierii Oleg Soltan, Ion Porubin, Cristina Rusu și Grigore Policinschi.

Maria Jîmbei, secretarul Consiliului raional Dubăsari, spune că: ”Chestiunile incluse în ordinea de zi au fost examinate în ședința comisiilor de specialitate și au fost gata pentru examinare și aprobare în cadrul ședinței Consiliului. În conformitate cu art.19 din Legea 436/2006 privind administrația publică locală, ședinţa consiliului local este deliberativă dacă la ea sunt prezenţi majoritatea consilierilor aleși. Data pentru următoarea ședință urmează să fie stabilită de către consilierii raionali.”

Este pentru prima dată în istoria raionului Dubăsari când bugetul raionului nu se votează până la Anul Nou.

M. Doruș

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *