Social

Fals! Colete şi bagaje la 53 de lei – schemă a escrocilor care urmăresc veniturile Dvs!

Postări sponsorizate de la numele companiilor „Poșta Moldovei” și Aeroportul Internațional Chișinău au invadat rețeaua de socializare Facebook în zile de sărbători. 

Cel mai probabil, sunt niște scheme de escrocherie care țintesc cetățeni creduli. 

Autorii postărilor anunță că cele două instituții de stat vând colete și bagaje pierdute, la prețuri derizorii, care ar trebui să le trezească curiozitatea cetățenilor. În fotografiile alăturate se văd obiecte destul de scumpe, prețul cărora depășește cu mult prețul presupusului colet.

Ulterior, prin scheme de solicitare a datelor bancare personale, oamenii riscă să rămână fără economiile de pe carduri. Postările sunt apreciate de pe niște profiluri dotate cu nume nespecifice românești, dar scrise corect din punct de vedere gramatical. De regulă, aprecierile și „inimioarele” sunt lansate tot ce cei ce postează falsurile. 

Am solicitat ÎS „Poșta Moldovei” să ofere o reacție la falsurile promovate cu insistență pe paginile de pe rețelele de socializare. Tatiana Gangan, comunicatoare Î.S.„ Poșta Moldovei”, ne-a informat despre următoarele: 

„În perioada sărbătorilor pascale s-au intensificat cazurile de  escrocherie efectuate prin intermediul rețelelor de socializare sau altor surse online de informare/publicitate.  IMPORTANT: 

  1. Î.S. „Poșta Moldovei” nu desfășoară campanii de vânzare a coletelor pierdute.
  2. Coletele care nu au fost ridicate de către destinatari sunt returnate către expeditor.
  3. Î.S. „Poșta Moldovei” nu solicită datele personale, datele cardurilor bancare sau datele portofelelor online.
  4. Unica pagină oficială și legitimă a Î.S. „Poșta Moldovei” este https://posta.md.
    În cazul în care clienții nu sunt siguri asupra legalității informației, pentru verificare rugăm să contacteze Serviciul Suport Clienți al întreprinderii la numerele de telefon 1310 sau 022 27-00-44. E-mail: informații@posta.md. Poșta Moldovei nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile clienților și nu rambursează sumele achitate pe site-uri false.”

Anterior asemenea campanii au mai fost observate și companiile vizate au negat faptul că vând bagaje, seturi de diferite produse sau bagaje, iar poliția a venit cu avertizări către cetățeni să nu se lase duși în eroare de oferte ieftine, dar nesigure.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button