CriuleniCulturalEst-Curier

Recviem pentru un Artist

A căzut cortina vieţii lui Andrei Ciorbă de la Cruglic, lăsându-ne înlăcrimaţi. S-a mai stins un lampagiu din calea stelelor, tocmai când succesul l-a luat în braţe pe încă un discipol de al său.

Andrei

Actorul Andrei Ciorbă putea fi bucuria oricărui teatru din Chişinău, dar a ales să revină la baştină şi să menţină aprinsă flacăra culturii în satul natal, să gestioneze o Casă de Cultură de la temelia acesteia, să adune „Stejăreii”, să promoveze tradiţiile şi obiceiurile locale, să menajeze copiii talentaţi, să fie bun gospodar, tată, bunel şi soţ grijuliu. Odată cu el, s-a mai desprins o filă din istoria faimoasei echipe TVC „Băieţi de dobă”. Primul festival local din raionul Criuleni, cel al cântecului pascal, tot Andrei Ciorbă l-a  moşit şi mai avea încă multe idei de realizat. Era o simbioză  reuşită a boemei artistice şi a cumpătării ţărăneşti, pentru care era apreciat şi stimat. Cunoştea problemele căminelor culturale şi s-a aventurat chiar să  le soluţioneze, acceptând  funcţia de şef al direcţiei cultură Criuleni. Nu s-au asortat setea lui de libertate cu rigiditatea şi obedienţa funcţiei respective şi a avut bunul simţ să renunţe la portofoliu ca să facă ceea ce ştia mai bine – să ajute cruglicenii să se implice şi să descopere frumosul: muzica, pictura, teatrul. Şi-a cooptat întreaga familie în această misiune, chiar dacă copiii, pe urmă nepoţii, uneori îl vroiau să fie mai mult timp doar cu ei.

În acest sfârşit de brumar, însă, a urcat în scena eternităţii, lăsând în inimile celor care l-au cunoscut AMINTIREA.

Exprimăm condoleanţe doamnei Silvia Ciorbă, copiilor, tuturor rudelor îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească.

Echipa  „Est-Curier

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button