Est-CurierPolitic

Răspunsul Chișinăului: un diplomat expulzat în urma alegerilor pentru președinția Federației Ruse

În dimineața zilei de 19 martie, ambasadorul Federației Ruse , Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Republcii Moldova. 

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești. În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmînată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.” – se spune în comunicatul difuzat de către MAE. 

Astfel s-a materializat proimisiunea autorităților de la Chișinău de a răspunde la acțiunile Federației Ruse, care nu s-a limitat, conform cerințelor autorităților Republcii Moldova, de a organiza secții de votare pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. În ciuda avertismentelor, Ambasada Federației Ruse a intermediat organizarea a 6 secții de votare pe terirotiul regiunii separatiste, motivând prin numărul mare de cetățeni ai FR care ar locui pe acel teritoriu. Numărul acestora, potrivit autroritățile nerecunoscute ale regiunii, ar fi de cca 200 de mii. În rezultatul alegerilor, s-a dovedit că puțin peste 46 de mii de cetățeni s-au folosit de dreptul lor de a vota pentru un președinte al Federației Ruse, dintre care cca 97% ar fi votat cu V. Putin, scrie novostipmr.com. La alegerile precedente, numărul votanților a fost de cca 70 de mii. 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button