Social

Ce poți face de Ziua Faptelor Bune

Duminică, 14 aprilie, 2024, peste 9900 de persoane din Republica Moldova se vor alătura  activităților de voluntariat dedicate Zilei Internaționale a Faptelor Bune din întreaga lume. 

 Reprezentantul oficial al evenimentului în Moldova din 2016 este  Centrul Republican al Voluntarilor RVC,care  declară că Ziua Internațională a Faptelor Bune reprezintă o oportunitate de a face ceva bun pentru societate și pentru oamenii din preajmă. 

Pentru 14 aprilie între orele 10.00 și 16.00, în toată Moldova a fost anunțată desfășurarea a  255 activități menite să aducă bucurie și sprijin cetățenilor din 125 localități. Organizatorii au rămas surprinși de numărul  persoanelor dornice de a face bine.  Comparativ cu 2023 numărul inițiativelor comunitare s-a dublat. La ediția din 2023 au participat  79 localități și 4930 voluntari. 

În  cadrul ediției a zecea participanții vor desfășura acțiuni de salubrizare, vor face curățenie în parcuri, vor realiza o pictură murală pe peretele unei stații de autobuz, vor furniza alimente pentru persoanele nevoiașe și vor desfășura acțiuni de voluntariat în căminele pentru vârstnici, spitale.

Membrii Studioului Teatral ”Micul Prinț” din Criuleni, partenerii Redacției ”Est-Curier” vor prezenta la ora 15  spectacolul ” Crăiasa zăpezii” pentru copiii și vârstnicii care se află în acest week-end la  IMSP Criuleni. 

Activități comunitare sunt planificate și la Corjova, Hîrtopul Mare, Pîrîta, Rîșcova,etc

De altfel, deși 14 aprilie este oficial declarată Ziua Faptelor bune, acestea pot fi făcute de oricine zi de zi.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button