CulturalDubăsariEst-Curier

Proiectul „Moldova are voce” va aduce un concert la Coșnița, Dubăsari

Pe data de 24 noiembrie, locuitorii comunei Coșnița, dar și a localităților învecinate, vor avea parte de un concert la care vor evolua participanții taberelor de creație „Moldova are voce”. La concerte vor fi interpretate melodiile înregistrate în cadrul taberelor de creație, desfășurate pe parcursul verii, în cadrul unui proiect însuflețit de interpretul Pașa Parfeni, cu sprijinul USAID Moldova, Uniunea Europeană și PNUD.

Vorba e că în lunile august și septembrie au fost organizate două tabere de creație la care au participat 24 de tineri pe ambele maluri ale râului Nistru. Piesele prezentate, în așa fel, vor fi în premieră. 

„Condiția de bază în art camp-urile noastre este ca participanții să fie creatori de muzică, nu cântăreți. Când spunem creator de muzică ne referim la o persoană universală, care poate să scrie un text, să compună o melodie și să o interpreteze. Am rămas surprinși de talentele participanților noștri”, relata Pasha Parfeni în perioada când aveau loc taberele.  

La cele două tabere „Moldova are voce” creatorii de muzică profesioniști și-au împărtășit experiențele și cunoștințele cu tinerii participanți. Ghidați de trei mentori – Pasha Parfeni, Dara și Iuliana Parfeni – împreună cu alți trei producători de muzică, participanții taberelor au descoperit întregul proces de producție a unei piese: cum să aduci un mesaj social într-o piesă, sfaturi în procesul de înregistrare, cum să scrii texte când nu ai inspirație.

Primul concert va avea loc azi, 21 noiembrie, la Cahul, în PIața Horelor, începând cu ora 19.00. La Coșnița spectacolul va începe la ora 18.00, în Casa de Cultură. 
Cel de-al treilea concert va avea loc la Bălți, în sala Teatrului Națșional „Vasile Alecsandri”, începând cu ora 18.00. 

Intrarea la concerte este liberă.

Foto: UNDP Moldova

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button