CriuleniEst-CurierPoliţie

Profanare de morminte la Mardareuca

Doi bărbați din comuna Boșcana au decis să facă bani și pe seama morților. Afacerea, însă nu le-a reușit din cauza unui echipaj de poliție.
La miez de noapte, oamenii legii au observat cum un bărbat cu vârsta de 53 de ani, descărca la domiciliul unui bărbat cu vârsta de 39 de ani, locuitor al satului Boşcana raionul Criuleni, dintr-un automobil de marca Ford, 16 cruci din metal. Crucile, au fost smulse cu puţin timp mai devreme din cimitirul din satul Mărdăreuca, raionul Criuleni .
Pe cazul dat a fost pornită cauză penală pentru profanarea mormintelor şi a monumentelor de două sau mai multe persoane, iar suspecţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore.
”Antreprenorii” au antecedente penale și și-au recunoscut vina integral. Potrivit modificărilor din 2020 la Codul Penal al RM , persoanele vinovate de profanarea mormintelor se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.
Apropo, s. Boșcana este unica localitate din raionul Criuleni care nu are cimitir, boșcănenii fiind înhumați la cimitirul din Mardareuca, sat care face parte din comuna Boșcana. În vara anului trecut locuitorii comunei au discutat despre necesitatea schimbării gardului la cimitirul respectiv. Solicitată de ”E.C” secretara Primăriei Boșcana, dna Aliona Petrașcu, ne-a spus că agenții economici, sătenii au început a aduna bani pentru a îngrădi cimitirul, iar primăria deocamdată nu a alocat finanțe pentru acel proiect: ”Cimitirul e vechi și deja neîncăpător. Primăria caută soluții pentru a-l extinde sau a deschide unul nou.”
În timp ce oamenii de bună credință adună bani pentru un gard bun, cineva profită de șubrezenia celui vechi.
În imagine: Crucile scoase de la morminte.
Foto Inspectoratul de poliție Criuleni
Este posibil ca imaginea să conţină: zăpadă, plantă şi în aer liber

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button