Incidente

 Primăria Căpriana oferă recompensă pentru găsirea totemului localității. 

 

De 9 mai, la Căpriana, persoane necunoscute au vandalizat indicatorul personalizat instalat la intrarea dinspre sos. Leușeni și au furat totemul  simbolic al satului –  Cerbul. E o figurină unică, care nu are dublură, construită din banii persoanelor plecate peste hotare.

 În adresarea către eventualul făptaș Autoritățile de la Căpriana zic:

”Nu ai furat o oarecare figurina, dar ai furat și ai vandalizat simbolica acestui sat. Sat încărcat de istorie datorită Mănăstirii Căpriana.

Noi catalogăm acest furt ca și cum ai fi intrat în sf. biserica și ai furat icoana noastră. Asupra acestui proiect s-a lucrat un an de zile și până azi încă nu s-au colectat toți banii… că tu să-l vandalizezi în ziua de 9 mai la 4 zile de la instalare?

Cred că te gândești c-o să montezi această căprioară la tine acasă, lângă mangalu de frigarui sau o să încerci să o vinzi pe la vreo pensiune sau restaurant ca figurină de decor… Orice ai avea în mintea ta,gândește-te la consecințe…

Cineva, undeva o va vedea pentru ca e unică. O a doua nu exista. S-a făcut la comanda pentru satul nostru și  nu vei scapa de pedeapsa, care va fi conform legii.

Îți propunem să o aduci înapoi și noi o vom repară și monta la loc. Ad-o  și pune-o jos, nici să nu te știm de-a cui ești.  Dacă observați undeva căprioara anunțați Inspectoratul de poliție Strășeni la numărul  de telefon (237)2-29-80,068201253, 069444461.”

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button