PoliticSocial

Încep pregătirile pentru Summit, evitați deplasările

Duminică, 14 mai, începând cu ora 09:00, timp de 5 ore, autoritățile responsabile pentru buna desfășurare a Summitului Comunității Politice Europene (CPE) din 1 iunie, care va avea loc în Republica Moldova, vor face o simulare a activităților de securitate.

În acest context, vor fi instituite perimetre de securitate în zona centrală a orașului Chișinău. Se vor aplica restricționări temporare de trafic pentru arterele principale din sectoarele Centru și Botanica ale capitalei, cât timp coloanele oficiale se vor deplasa către locația unde se organizează Summitul. La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca-Chișinău și revers.

Autoritățile responsabile de securitatea Summitului informează cetățenii în legătură cu posibile întârzieri și aglomerări în traficul rutier din centrul Chișinăului și zonele limitrofe.

Poliția face apel la conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere față de eventualele dificultăți din trafic, să își păstreze calmul și să nu uite de politețea rutieră. Cel mai indicat este ca cetățenii să își planifice din timp traseul de deplasare pentru ziua de 14 mai, în intervalul orelor 09:00-14:00, accesând drumurile adiacente Aeroportului Internațional Chișinău, evitând arterele principale ale capitalei, precum și deplasarea în acest interval de timp pe ruta Chișinău – Bulboaca și revers.

Măsurile de securitate, care vor fi aplicate pentru Summitul CPE, sunt la standarde internaționale și vor fi instalate gradual având un nivel sporit de flexibilitate, astfel încât inconveniențele să fie cât mai reduse pentru cetățeni.

Scopul simulării generale din ziua de 14 mai constă în îmbunătățirea lucrului și cooperării la nivel interinstituțional, precum și verificarea concepției integrate de securitate.

Autoritățile mizează pe atitudinea proactivă a cetățenilor în tot procesul de pregătiri pentru acest eveniment de anvergură care va avea loc în țara noastră, în localitatea Bulboaca.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button