Internațional

Prima în ultimii douăzeci de ani vizită a unui președinte elen în Republica Moldova a fost întreruptă de o tragedie…

Un tren de pasageri, care transporta peste 350 de persoane din Atena spre Tesalonic, și un tren de marfă, care se deplasa de la Tesalonic la Larisa  s-au ciocnit frontal marți noapte, 28 februarie 2023, lângă orașul Larisa din centrul Greciei. Cel puțin 32 de persoane și-au pierdut viața, iar echipele de salvatori continuă intervențiile la fața locului. Din acest motiv Președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, și-a întrerupt vizita oficială în R. Moldova.

La conferința de presă comună cu președinta moldoveană, Maia Sandu, de la Chișinău Președinta Republicii Elene a declarat: „Sunt nevoită să-mi întrerup vizita și să mă întorc, fiindcă gândurile noastre se îndreaptă în acest moment la tinerii care se aflau în acel tren al morții. Mă gândesc și la rudele lor, la cei care au pierdut persoane dragi, la cei răniți”, a explicat Katerina Sakellaropoulou.

A fost ținut un minut de reculegere pentru victimele accidentului și exprimate condoleanțe familiilor îndoliate.

Aproape 20 de mii de moldoveni lucrează în Grecia, iar din luna ianuarie 2023  a intrat în vigoare Acordul moldo-elen de protecție socială, care le permite cetățenilor noștri să poată primi pensie pentru stagiul acumulat în ambele țări.

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button