Est-CurierIncidente

O femeie de 42 de ani a rămas fără 400 mii de lei

Doamna a nimerit în plasa unei grupări de escroci condusă din mai multe penitenciare. Suspecții, cu vârstele cuprinse între 28 și 34 ani, doi dintre care aflați în detenție, ispășindu-și pedeapsa pentru infracțiuni analogice au obținut ilegal informații  confidențiale despre viața ei personală. Apoi, și-au creat un cont fals pe rețelele de socializare și au șantajat femeia cu distribuirea informației la persoanele din anturajul acesteia (soț și rude), denigrându-i imaginea.

Ceilalți membri ai grupului, dintre care o femeie de 34 ani, aveau rolul de curieri la libertate, executând indicațiile din penitenciar.

La indicația deținuților se întâlneau cu  victima, amenințând-o cu răfuiala fizică și morală. O impuneau să împrumute bani de la companiile de microfinanțare, precum și să procurare tehnică de calcul în rate cu ulterioara plasăre a acesteia la casele de amanet, iar banii obținuți să fie transmiși persoanelor de încredere.

Timp de mai bine de trei luni, suspecții ar fi primit de la victimă circa 400 mii de lei.

La data de 28 februarie grupul de lucru, format din angajați ai Direcției investigații criminalitate organizată a INI, angajați ai IP Ialoveni, Procuraturii Ialoveni și cu suportul angajaților Agenției Naționale a Penitenciarelor și mascaților BPDS „Fulger” a IGP, au descins cu percheziții în Penitenciarele unde își ispășeau pedeapsa cei doi deținuți, precum și la domiciliile suspecților de la libertate.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri de ciornă în care sunt indicate sumele de bani și transferurile acestora, carduri bancare pe numele unor terțe persoane. Doi suspecți au fost reținuți  pentru 72 ore.

Femeia-complice, implicată în acest caz este cercetată în stare de libertate.

Persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă până la 13 ani de închisoare.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button