Incidente

Poșta Moldovei a reluat prestarea unor servicii

Lucrările de restabilire a sistemului informațional al ÎS „Poșta Moldovei” sunt în toi. Instituția informează că a fost supusă unui atac cibernetic de tip „ransomeware”, care a afectat funcționalitatea sistemului informațional  și datele critice.

Totodată, instituția subliniază că a fost menținută confidențialitatea datelor întreprinderii, a clienților și furnizorilor, însă atacul a afectat disponibilitatea acestora.

Conform comunicatului difuzat de instituție   recepționarea și expedierea trimiterilor poștale naționale și internaționale, serviciile de eliberare a mijloacelor bănești și încasare a plăților și serviciile de curierat au fost reluate.

În prezent, echipa de specialiști, inclusiv din alte instituții ale statului, lucrează la restabilirea posibilității de perfectare a unui abonament și achiziționării de mărfuri, precum și la restabilirea sistemului de urmărire a trimiterilor poștale.

Citește și: Atac cibernetic la ”Poșta Moldovei”

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button