Pompierii vă atenţionează să respectaţi regulile de securitate, ca să evitaţi incendierea locuinţelor

Sexţia Situaţii Excepţionale Criuleni informează, că pe parcursul lunii ianuarie a anului 2021 pe teritoriul raionului Criuleni au fost înregistrate 9  incendii, ceea ce este cu 5 mai multe faţă de perioada respectivă a anului 2020, când numărul acestora a fost de 4.

Acestea au condus la pagube mareriale în sumă de 530 100 lei, faţă de 253 000 în perioada respectivă a anului 2020. În urma incendiilor au decedat 1 persoană (1 persoană decedată în 2020 în perioada respectivă). Datorită eficacităţii intervenţiei la stingere a incendiilor, au fost salvate bunuri materiale în valoare de 1 600 000 lei față de 85 000 lei în perioada respectivă a anului 2020.

Cele mai dese ori, iarna, cauzele incendiilor sunt sobele defecte, coşurile de fum înfundate, exploatarea aparatelor electrice de încălzit defecte sau suprasolicitarea prizelor, aprinderea materialelor combustibile aşezate aproape de sursa de căldură sau aprinderea hainelor, saltelelor din cauza sobelor supraîncălzite, focul în sobă lăsat fără supraveghere.

IMG-267bcde0f53d551fe161b41a2adc3c5e-V

Pe parcursul lunii ianuarie pe teritoriul raionului Criuleni a fost înregistrată o situație excepțională cu caracter tehnogen, şi anume a fost depistată o bombă de aruncător de 82 mm în extravilanul or.Criuleni. Incidentul  a avut loc la 26 ianuarie.

Secția situații excepționale Criuleni îndeamnă cetățenii să respecte strict regulile de apărare  împotriva incendiilor pe perioada rece a anului în legătură cu numărul sporit de incendii.

ÎN CAZ DE INCENDIU SAU SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ APELAȚI GRATUIT „112” Serviciul salvatori și pompieri al Inpectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Vadim Popovici, ofiţer superior al serviciului prevenţie al SSE Criuleni, locotenent-major

Reguli de urmat pentru siguranţă antiincendiară pe timp de iarnă:

Reguli

Comments

comments

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *