EcologicEst-CurierSocial

Plantele medicinale – beneficii culinare și materiale, descoperite de IMPACT

Tinerii din localitatea Hîrtopul-Mic, raionul Criuleni, împreună cu coordonatoarea Țurcan Ecaterina, s-au implicat într-un proiect cu scop educativ-ecologic, intitulat “Târgul plantelor medicinale”, realizat cu suportul Fundației Noi Orizonturi, Lupeni-România.

Acest proiect prevedea nouă activități, pe care elevii Gimnaziului Hîrtopul-Mic le-au realizat pas cu pas, cot la cot. Suntem mândri de interesul și activitatea continuă a elevilor, care pe parcursul acestui proiect au învățat cum să identifice beneficiile plantelor, să știe cum să le folosească în beneficiul sănătății lor, să confecționeze pachețele pentru depozitarea lor, să stabilească un preț pentru a putea vinde plantele uscate în târgul școlar.

Foarte atractivă a fost penultima activitate interactivă la aer liber – “Excursia la pădure”, unde copiii au inspirat parfumul florilor de salcâm, și-au făcut coronițe deosebite din flori, apoi au strâns aceste flori pentru a le usca.

Activitățile acestui proiect au oferit elevilor oportunitatea de a se adapta cu un mediu ecologic, favorabil pentru tineri și pentru familiile lor.

Tinerii se apropie cu pași repezi spre finisarea proiectului. De acum au adunat, au uscat și depozitat flori de păpădie, romaniță, salcâm.

Pe data de 1 iunie 2022, cu ocazia Zilei Copilului, tinerii au profitat de aglomerație și au vândut săculețe în care erau acumulate flori uscate de plante medicinale. Această activitate a fost realizată pe teritoriul Casei de Cultură Hîrtopul Mare. În urma acestor vânzări, pe banii câștigați tinerii vor procura materiale de construcție nesare pentru reparația clasei.

Mădălina Spivacencu, lidera grupului de inițiativă ”IMPACT”, Hîrtopul Mic

 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button