Social

Persoanele cu grad sever de dizabilitate ar putea primi un ajutor social mai mare

Familiile care nu se vor încadra în prevederile noi, vor primi ajutor până la 1 aprilie 2023

Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului social a fost modificat astăzi printr-o hotărâre de Guvern. Majoritatea noilor prevederi vor intra în vigoare de la 1 octombrie 2022.

Sunt efectuate modificări și la venitul lunar minim garantat al persoanelor cu dizabilități, diferențierea mărimii acestuia va fi calculată în funcție de gradul de dizabilitate atât în cazul adulților, cât și a copiilor. Astfel, pentru un adult cu grad sever de dizabilitate, VLMG va fi majorat suplimentar cu cca 273 de lei – comunică Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Republicii  Moldova

Deciziile emise pentru cererile depuse până la 1 octombrie 2022, a căror perioadă de acordare a acestui drept nu a expirat, vor fi reexaminate în mod automat. Dacă după reexaminare se constată neacordarea dreptului la ajutor social, familiile vor continua să primească suportul financiar în mărimile stabilite până la intrarea în vigoare a noului regulament pentru perioada rămasă, dar cel mult până la 31.03.2023.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button