Est-CurierSocial

Au fost stabiliți învingătorii concursului pentru cea mai salubră și mai amenajată curte

La manifestările culturale prilejuite de hramul bisericii din or. Criuleni, primarul orașului, Mihail Sclifos, a anunțat de pe scenă clasamentul în urma concursului ”Cea mai amenajată curte din teritoriul administrat de Primăria or. Criuleni”.

După cum ne anunța anterior Nicolae Barbăscumpă, viceprimarul or. Criuleni, la concurs au depus formular de participare patru echipe formate din locuitorii blocurilor supraetajate. Nici o mahala nu s-a încumetat să participe, chiar dacă premiile au fost anunțate din timp și au fost motivante.

La data de 16 septembrie, comisia stabilită prin dispoziția primarului a vizitat cele patru locații înscrise în concurs, pentru care au semnat cereri de participare grupuri de minim 5 locatari.

Locul I și premiul în valoare de 5750 de lei (mașină de tuns iarbă) a fost atribuit curții blocului nr. 24 de pe bd. Biruința.

Locul II și premiul în valoare de 3541 lei a fost  anunțat al locuitorilor bl. nr 1 de pe str. Ștefan-cel-Mare 54.

Locul III și un set de instrumente pentru gopodărie (lopată, greblă, hârleț, ferestrău, foarfece de grădină, topor, clește, cozi din lemn) cu valoarea totală de 1123 de lei au fost atribuite curții blocului nr. 16 de pe bd. Biruința.

La concurs au depus formular de participare și locuitorii blocului de pe bd. Biruința 33. Comisia a remarcat efortul mare pe care l-au depus locatarii clădirii de a amenaja un colțișor de odihnă cochet în curtea casei: un foișor, un scrânciob, un răzor, iar casa a fost văruită pe dinafară. Întrucât în concurs au fost incluse și alte aspecte, cum ar fi starea scărilor, acest grup de locatari s-a învrednicit de mențiune.

Concursul nu este o premieră în or. Criuleni, dar de fiecare dată a oferit exemple frumoase de urmat și altor grupuri de cetățeni, care poate vor reuși în anii următori să-și îmbunătățească condițiile de trai și să-și înfrumusețeze habitatul comun, așa ca să fie demni de o diplomă sau chiar un premiu.

În acest an autorii regulamentului – Primăria Criuleni, au pus accent pe amenajarea și curățenia zonelor adiacente blocurilor locative / caselor la sol; starea arborilor și arbuștilor decorativi; amenajarea băncilor și coșurilor de gunoi; starea /curățenia în scările blocului.

Imagini: Est-Curier

Blocul Biruința 24 a câștigat competiția: 

 Evaluarea curții Stefan cel Mare 54: 

Comisia de evaluare în curtea Biruința 16: 

Curtea blocului care a luat mențiune – Biruința 33: 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button