EC JuniorSportiv

O nouă calificare a fotbaliștilor din Molovata Nouă

Echipa satului Molovata Nouă a fost recunoscută de adversari ca fiind cea mai puternică din cadrul turneului organizat la Molovata Nouă cu prilejul celei de a 30 aniversări de la Declararea Independenței R. Moldova. 

Meciurile în cadrul Turneului au fost divizate în două categorii – seniori și juniori.

 Întâietatea au disputat-o echipele de juniori : „Atletic” și „Energetic” din orașul Dubăsari și ”Nistru”, din comuna Molovata Nouă.

La categoria seniori au participat cinci echipe: Batalionului nr. 1, satului Cocieri; satului Molovata Nouă și „Nistru”, din satul Molovata Nouă; satului Molovata.

Au fost jucate 10 meciuri, câte 15 minute repriza, cu pauză dintre reprize de câte 5 minute. Astfel, fiecare echipă a jucat câte patru meciuri, cu fiecare dintre adversari.

În urma meciurilor a fost făcut următorul clasament: Echipa „Nistru” s-a clasat pe locul I, ,,Atletic’’- locul II și ,,Energetic’’- locul III.

Disputa dintre seniori a fost mai intensă. O banală coincidență a făcut ca ultimul meci să fie jucat de către echipele ce aveau cele mai multe puncte( Molovata Nouă-9 puncte și Cocieri-7 puncte). Jocul a fost unul demn de finală. În prima repriză, echipa din Cocieri conducea cu 3:1, însă în cea de II-a, echipa din Molovata Nouă și-a luat revanșa și a egalat scorul, obținând în acest mod victoria.

Pe locul II s-a clasat echipa din Cocieri, iar locul III l-a obținut echipa Batalionului nr.1 din comuna Cocieri.

„Jocul de azi a fost foarte greu, însă noi am reușit să câștigăm. Atacanții adversarilor erau foarte buni, dar apărătorii nu prea. Chiar de la început eram siguri de victorie”, spune Gazea Alex, căpitanul echipei „Nistru”.

 „Cel mai bine cred că a jucat Molovata Nouă veteranii. Am mai jucat în trecut cu echipele acestea, la Cupa  „Guguță”. Cele mai multe dificultăți, desigur, le-am întâmpinat cu Molovata Nouă. Sunt o echipa foarte, foarte bună și joacă prin pasuri”, spune Mustață Denis, mijlocaș pe stânga a echipei satului Molovata.

„Toate echipele de azi sunt puternice. Eu nu am mai jucat cu echipele date, însă ceilalți coechipieri-da .În echipa noastră cele mai multe goluri le-a marcat Sergiu, care are trei goluri deja la activ. Mă motivează să joc fotbal prietenia, dar și interesul”, spune Artur, mijlocaș al echipei Batalionului nr 1 din comuna Cocieri.

„Dintre adversari, cea mai puternica consider echipa Satului Molovata Nouă. Nu jucam prima data cu aceste echipe. Am mai jucat si mai înainte. Primul meci a fost cel mai greu, deoarece a fost primul, fără încălzire. Îmi place sportul, dar mai ales îmi place să joc fotbal, sunt un fan al acestui joc. Când joc, mă simt mai bine, mai liber” spune Cristian, apărător în echipa Cocieri.

Nistru vs Energetic (juniori)

„Echipa Molovata Nouă rămâne una dintre cei mai puternici adversari de astăzi. Mai înainte am jucat cu echipa de la Cocieri și cu cea de la Molovata Nouă. Cel mai greu a fost să câștigăm. Dorința mare de a câștiga, de a face cunoscut numele satului, de a juca și în alte sate, orașe ne motivează să jucăm fotbal”, spune Mihai Gazea, căpitan și apărător al echipei „Nistru”.

 În cadrul Turneului au fost nominalizați și cei mai buni jucători. Astfel în categoria juniori cel mai bun goalgater a fost recunoscut – Frunză Vladislav; cel mai bun mijlocaș – Gaze Alex; cel mai bun portar- Iagodinschii Mihail; cel mai bun jucător – Iavița Andrian.

La seniori cel mai bun goalgater a fost declarat – Petrușchevici Mihail; cel mai bun mijlocaș – Bragari Andrian; cel mai bun portar – Gîrbu Cornel; cel mai bun jucător- Logut Eugen.

Otilia Vîrlan, stagiară în cadrul proiectului „Est-Curier Junior”

 

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru mass media din Moldova și eforturi inovatoare de educație mediacă”, finanțat de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională și implementat de Internews în Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, care oferă cetățenilor acces la o diversitate de perspective și reduce vulnerabilitatea sectorului mediatic la interesele politice și economice

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button