CriuleniEst-CurierPolitic

Consilierii din r. Criuleni au reuşit să desemneze un reprezentant în instanţă, pe litigiul cu vicepreşedinţii demişi

După mai multe tentative de a desemna un reprezentant al Consiliului Raional Criuleni în instanţa de judecată pe litigiul intentat de către vicepreşedinţii Oleg Ogor şi Roman Onica înpotriva Consiliului Raional Criuleni, acest fapt s-a produs în şedinţa de azi, 2 septembrie 2021, în şedinţa convocată de Pavel Spînu.

Cei doi vicepreşedinţi demişi la 27 noiembrie 2020 cu votul majorităţii consilierilor, au contestat în instanţa de judecată legalitatea demisiei lor, iar la 6 august 2021, Judecătoria Criuleni le-a admis integral pretenţiile şi i-a restabilit în funcţii. Până atunci, la şedinţele de judecată care au avut loc, consiliul nu a fost reprezentat de nici un mandatat, pe motiv că majoritatea consilierilor formalizată la finele anului trecut, a limitat, prin decizie majoritară, atribuţiile şefului secţiei juridice a Consiliului Raional anume pe acest dosar, lăsând în vigoare atribuţia dumisale de a reprezenta consiliul pe alte dosare şi litigii.

La şedinţa din 2 septembrie, s-au adunat 17 consilieri, aşa încât aceasta a fost deliberativă şi astfel avocatul Dorin Botnarenco a primit votul consilierilor de a-i reprezenta în următoarea şedinţă, la Curtea de Apel Chişinău. Consilierii prezenţi (PDM, PPDA, câţiva din PSRM, PPVEM şi Vitalie Cotoman, care şi-a anunţat la începutul şedinţei părăsirea fracţiunii PDM şi neafilierea) au admis şi delegarea preşedintelui comisiei juridice Mihail Colesnicenco, ca reprezentant al consilierilor, pe motiv că ar fi în cunoştinţa tuturor subtilităţilor cauzei judecate.

Consilierii au alocat şi 30540 lei, ca celor doi funcţionari să li se achite câte un salariu mediu pe economie, ca metodă se susţinere pe perioada cât au fost forţaţi să lipsească de la muncă după demiterea din noiembrie, cu remarca că dacă judecata va emite o decizie finală în defavoarea lor, banii vor trebui restituiţi.

Pe pagina web a consiliului, pe data de 26 august, 2021, alături de anunţul de convocare a şedinţei de către preşedintele raionului, a fost plasat şi anunţul de convocare a unei alte şedinţe extraordinare, la 3 septembrie, la cererea a 12 consilieri, care au propus şi ordinea de zi din 2 subiecte: eliberarea din funcţie a actualului preşedinte de raion şi numirea altuia, fără a face public vreun nume.

La 1 septembrie, 2021,, consilierul Cazacu Ghenadie a înregistrat în cancelaria consiliului un alt demers, prin care cere amânarea şedinţei din 3 septembrie, pe motiv că „са nu este binevenit să se реtrеасă şedinţa, având în vedere са ре data de 2 septembrie este convocată şedinla CR Criuleni de Preşedintele Spînu Pavel.”

 

 

 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button