Est-CurierSocial

Numărul locuințelor recenzate a depășit 64%, comunică Biroul Național de Statistică

Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 23 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor, au fost recenzate circa 1331 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 1952 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova).

În raionul Dubăsari au fost recenzate 64,2% din locuințe. Raionul Criuleni a depășit r. Dubăsari și numărul locuințelor recenzate se situează între 64,2-66,6 la sută. 

„Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarele de recensământ. Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024, parte a rundei mondiale 2020 a recensămintelor realizate pe plan internațional!” – notează BNS în comunicatul difuzat.

 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button