CriuleniEconomic

Ministrul Spînu anunță redeschiderea circulației pe podul de la Hrușova, nu și remedierea lucrărilor necalitative

Sâmbătă, 28 ianuarie, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost reluată circulația transportului pe podul de peste râul Ichel, de la intrarea în s. Hrușova, Criuleni.

Ministrul publică și fotografii, nu însă și din pespectiva care să arate dacă au fost remediate neconformitățile pentru care antreprenorul și autoritatea contractantă au fost luați la întrebări în decembrie 2022, când s-a prăbușit o construcție din gabion montată la temelia unuia dintre piloni. 

„În lunile următoare lucrările vor fi finalizate în totalitate. Ne pare rău că au fost depășiți termenii stabiliți. Am discutat cu echipa pentru a nu mai avea astfel de situații. Drum bun.” – le urează ministrul cetățenilor. 

La criticele internauților a reacționat și deputatul Victor Spînu, coleg de partid cu ministrul Infrastructurii, care, la fel, dă asigurări că lucrarea prăbușită va fi refăcută, iar antreprenorul – sancționat. 

În decembrie, 2022, responsabili de la Administrația de Stat a Drumurilor și cei de la compania care a realizat lucrările de reconstrucție – „Drumuri Criuleni” S.A, au dat asigurări că structura din plasă umplută cu pietre care a fost montată sub unul din pilonii laterali în adiacentul acostamentului nu este parte a structurii de rezistență a podului și, prin urmare, a cauzat mai mult prejudicii de imagine, decât de rezistență. 

Termenii stabiliți, de fapt, au fost depășiți de două ori. Prima dată limită a fost la 30 iunie 2022, cea de-a doua – 31 decembrie 2022. Printre cauzele tergiversării reconstrucției s-a numărat lipsa materialelor necesare, importul cărora din Ucraina a fost periclitat din cauza războiului.  

Defecțiunea pentru care antreprenorul riscă sancțiuni. Foto din 19 decembrie 2022.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button