“Mărțișor 2016” cu noi revelații artistice la Zăicana

La Zăicana, festivitățile  culturale dedicate Zilei Internaționale a Femeii au început în incinta gimnaziului.

1457005305782_6

Elevii au amenajat sala festivă în stil național, cu mese și buchete de flori în semn de respect pentru învățătoarele și profesoarele din gimnaziul Zăicana, care au savurat cu plăcere florilegiul de cântece și poezii ale delegațiilor din ciclul gimnazial. Expoziția –concurs de mărțișoare a fost un preludiu al sărbătorii. Exponatele vor rămâne spre contemplare până la sfârșitul lunii martie pe culuarele instituției. Căminul de Cultură a preluat ștafeta și a adunat o sală întreagă de doamne și domnișoare, care au fost alintate cu felicitări din partea bărbaților, de către primarul satului Simion Onofrei și organizatorul cultural, Mihai Grati.

Rând pe rând, microfoanele din scenă au amplificat mesajul de sărbătoare al prezentatorilor Ilieș Vlad, Sîrbu Mihaiela, Miroslava Crudu și Mistreanu Adelina, urmat de recitalul extraordinar de poezii, susținut de Alexandru Buga, Janeta Sîrbu, Cristina Bejenari, Vlad Vacarciuc, Gheorghe Canțîr, Victoria Coițan, Mădălina Foiu, Gabriela Foiu.

Apoi au cântat și au încântat publicul Valentina Țurcanu, Lilia Plămădeala, Andrei Alexandrov, Valerica Ignat, Cătălina Canțîr.

Impresii deosebite au lăsat și grupurile de dansatori cu suita coregrafică “Răsună Europa”.

Surprizele au continuat cu evoluarea  ansamblului etnofolcloric “Ștefan Vodă”, condus de către Tudor Ungureanu de la Fundația Culturală ”Căpriana”. Cei prezenți au rămas plăcut surprinşi şi de minunatele melodii  “Barbu Lăutarul”, “Câte doi”,  “Căciula”, ș.a.

DSC_0458

De remarcat că melodiile au fost acompaniate la cele mai arhaice instrumente populare, despre care artiștii nu au uitat să facă și niște comentarii speciale, relevând asistenței pagini de cultură autentică românească. Toate doamnele și domnișoarele prezente în sală  au primit câte o floare din partea organizatorilor și sponsorilor festivității.

Mihail Grati, organizator cultural

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *