CriuleniPolitic

Mandatele aleșilor raionali au fost validate. Vezi lista consilierilor de Criuleni

O treime sunt femei-consiliere.

Astăzi, 27 noiembrie, 2023, ora 11.00, s-a întrunit Consilul Electoral al Circumscripției Electorale raionale nr. 12 Criuleni, care a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre: „Cu privire confirmarea legalității alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, în circumscripția electorală raională Criuleni nr. 12, validarea și atribuirea mandateolor de consilier și declararea candidaților supleanți în Consiliul raional Criuleni”. 

Conform anexei nr. 2 la hotărârea respectivă, mandate de consilier raional vor primi următorii aleși: 

PP Partidul Acțiune și Solidaritate (17 mandate): 

 1. Iapără Vasile
 2. Porosevici Cristina
 3. Onica Roman
 4. Panfilii Ghenadie
 5. Cojocaru Victor
 6. Ciorba Grigore
 7. Istrati Mariana
 8. Cociug Liliana
 9. Colac Natalia 
 10. Carțîn Alexandru
 11. Mafteuța Ion
 12. Efros Ștefan
 13. Ilieș Radu
 14. Solomon Dumitru
 15. Butucea Eugeniu
 16. Jorja Violeta
 17. Josan Olga

PP Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (6 mandate): 

 1. Grati Alexandru
 2. Ohințeva Olga
 3. Sclifos Iurie
 4. Larionov Ana
 5. Tipa Fiodor
 6. Ogor Tatiana

PP Partidul Social Democrat European (3 mandate): 

 1. Cotoman Vitalie
 2. Vozian Grigore
 3. Loghin Maria

PP Partidul Liberal Democrat din Moldova (2 mandate): 

 1. Cazacu Ghenadie
 2. Sîrbu Aureliu

PP Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (1 mandat): 

 1. Andriuța Iurie

PP Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (1 mandat): 

 1. Brînza Victor

Candidat independent: 

 1. Moscalciuc Veaceslav

PP Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (1 mandat): 

 1. Burca Valeri

PP Partidul Liberal (1 mandat) :

 1. Simon Olga. 

CECE nr. 12 a aprobat și listele candidaților supleanți, care vor putea păși în rândurile consilierilor, în caz dacă unii din cei aflați în fruntea listelor vor alege o funcție publică sau se va constata starea de incompatibilitate. 

În Consiliul raional Criuleni nu a acces nici un reprezentant al Partidului Schimbării (604 voturi în raion), al Ligii Orașelor și Comunelor (589 voturi), al Forței Diasporei (510 voturi), al partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (471 voturi), al Mișcării Respecrt Moldova (277 de voturi). Nu a acumulat numărul necesar de voturi nici candidatul independent Borș Aureliu (602 voturi), însă acesta se află pe lista candidaților supleanți și-și va intra în drepturi în cazul în care indepedentul care a intrat în consiliu va renunța la mandat. 

Deși, potrivit Codului Electoral, validarea rezultatelor are loc în termen de maxim 10 zile de la data alegerilor, în cazul în care nu sunt contestații, hotărârea respectivă a putut fi luată doar după ce toate contestațiile au fost soluționate, inclusiv cele aflate pe rol în instanțele de judecată. Potrivit Tatianei Canțîr, președinte CECE nr. 12 Criuleni, vineri, 24 noiembrie, de la Cureta Suprejă de Justiție a fost primită încheierea, prin care recursul, respectiv, contestația PP Șansă cu privire la declararea alegerilor locale nule, a fosr respinsă de instanță, ca fiind inadmisibilă. 

În r. Criuleni la procedura de vot au participat 27464 alegători din 58177 incluși în listele electroale. 

Hotărârea de azi se expediază Comisiei Electorale Centrale, care urmează să stabilească data primei ședințe, de constiruire, a Consiliului raional Criuleni, la care aleșilor li se va îmnâna și legitimația de ales raional.

Ședința CECE nr. 12 Criuleni din 27 noiembrie 2023.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button