Mai cald şi mai luminos la Centrul de Sănătate Criuleni

 După ce la sfârșitul anului 2015 la Centrul de Sănătate Criuleni a fost repus în funcție ascensorul, faciltându-se astfel accesul personalului, dar și a vizitatorilor, la toate cele cinci etaje ale clădirii, administrația instituției intenționează să finalizeze, în cel mult trei luni, și lucrările de termoizolare a pereților exteriori. Investiția a fost posibilă datorită unui proiect, finanțat de Casa Națională de Asigurări în Medicină și contribuția Consiliului Raional Criuleni.

IMG_0426

Centrul de Sănătate Criuleni

- Lucrările urmau să înceapă încă la începutul anului 2014 – spune Violeta Panico, șefa Centrului de Sănătate Criuleni. – Dar pentru că banii au ajuns cu întârziere, implementarea proiectului a demarat abia la începutul lunii iulie, 2015. Firma care s-a angajat să efectueze lucrările a fost aleasă în urma unui tender, organizat la nivel republican.

Conform devizului de cheltuieli, elaborat de specialiștii în domeniu, costul proiectului este estimat la 3 mln 800 mii lei, dintre care 3 mln 400 mii lei vin de la CNAS, iar diferența de 400 mii lei constituie contribuția Consiliului Raional. Proiectul include cheltuieli pentru reparația Centrului prietenos tinerilor “Vitamin”, dar și schimbarea ferestrelor, procedură care între timp a și fost finalizată.

Efectele în urma realizării acestui proiect urmează a fi sesizate la iarnă. Însă, de pe acum se ştie cu siguranţă, că numai cheltuielile pentru încălzire se vor diminua cu circa 30 la sută.

- Primele beneficii au fost déjà simţite încă iarna trecută – continuă Violeta Panico,- de medicii ale căror cabinete sunt plasate în spatele clădirii, unde lucrările de termoizolare au fost executate încă până la răcirea timpului. Nu se compară.

- Şi dacă ne referim la calitatea lucrărilor?

- Deocamdată, nu avem pretenţii la firma “LORASCOM” SRL, cea care a câştigat tenderul,  care sper să nu ne dea de sminteală. Şi pentru că e un volum mare de lucru administraţia Centrului a angajat un responsabil tehnic, care monitorizează fiecare pas făcut de constructori.

Veştile bune, însă, nu se termină aici. Violeta Panico ne-a mai comunicat că în timpul apropiat Centrul de Sănătate Criuleni va fi înzestrat, datorită unui proiect în valoare de 61 mii dolari SUA, finanțat de Ambasada Japoniei în Moldova, cu șase aparate de laborator, un ultrasonograf performant, un spirograf şi un electrocardiograf.

Gh. Motricală

FCO_BCG_MAST_PS_BW Publicaţia acestui articola a fost finanţată de către Ambasada Britanică la Chişinău prin Fondul pentru Buna Guvernare. Responsabilitatea pentru conţinutul acestei publicaţii aparţine autorului  şi nu neapărat reflectă poziţia Guvernului Britanic.poza_1

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *