Lecţia irlandeză pentru ARF Criuleni

Campioana Moldovei, echipa feminină ARF Criuleni, a ajuns cu bine în Irlanda, unde a participat la Turneul Internațional la fotbal feminin între echipele-campioane, desfășurat în perioada 23-28 august. Formația feminină ARF Criuleni a jucat trei meciuri: cu echipele feminine «Gintra Universitetas», Lituania, «BIIK – Kazygart», Kazahstan,  și cu «Wexford Youths», Irlanda. Rezultatele ultimelor competiții din Moldova generau speranțe.

dsc_2069

Echipa feminină ARF Criuleni

Formația raionului Criuleni a susținut acasă două meciuri amicale cu echipa feminină Navobi, Iași, România. Pe 17 august fetele antrenate de Eugeniu Pusicov au învins cu scorul de 2:0. Golurile au fost marcate de Nadejda Colesnicenco și Diana Login. Peste o zi, pe 19 august, s-a jucat al doilea meci amical. Formația ARF Criuleni a obținut încă o victorie cu scorul de 5:1. În echipa noastră s-au evidențiat Ludmila Andone (2 goluri), Nadejda Colesnicenco (2 goluri) și Cristina Musteață.

Eugen Pusicov, antrenorul echipei feminine ARF Criuleni: «Fetele noastre au jucat bine, marcând șapte goluri. Desigur au fost comise și unele greșeli, care au fost analizate la ultimul antrenament. În Irlanda nu a fiost ușor, însă echipa va lupta pentru a obține un rezultat bun». În Irlanda criulenencele au avut o prestație pe potriva investițiilor făcute în sportul moldovenesc. Nu le-a fost de ajutor nici prezența vicepreședintelui raionului Oleg Ogor.  În primul meci, care s-a disputat pe 23 august, echipa ARF Criuleni a fost, cum s-ar zice, bătută măr de formația Gintra Universitetas, Lituania cu 13:0. Apoi a urmat o altă înfrângere cu 0:3 de la echipa BIIK-Kazygurt, Kazahstan. În al treilea meci, care a avut loc pe 28 august, formația noastră a obținut o remiză cu 0:0.

Așadar, echipa feminină ARF Criuleni, acumulând doar 1 punct, golaveraj 0:16, s-a plasat pe ultimul loc în grupa 7. Campioana turneului a devenit echipa din Kazahstan BIIK-Kazygurt, care a acumulat 9 puncte, golaveraj 9:1.

Evgenii Pusicov, antrenorul echipei ARF Criuleni: «În grupa noastră au evoluat echipe destul de puternice din Lituania și Kazahstan. Și altceva, în echipa noastră lipseau unele fete traumate în meciurile amicale cu echipa Rusiei U-17 și echipa feminina «Navobi», Iași. Desigur noi avem mult de muncit pentru a face concurență echipelor feminine din alte țări.»

Valeriu TURTA

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *