Fii cu ochii pe autorități!SănătateSocial

La Pârâta începe  vaccinarea vulpilor

În perioada 28.09.2021 – 15.10.2021, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, va desfășura campania de vaccinare contra rabiei la vulpi – anunță primăria Pârâta din raionul Dubăsari.

În acest interval  de timp, sătenii sunt rugați să fie atenți ca toți câinii să fie legați sau ținuți închiși, timp de 14 zile de la anunțul declanșării campaniei de vaccinare.

Plimbarea câinilor în spații publice este permisă numai în lesă și cu botniță.

Totodată, persoanele care găsesc animale moarte pe teritoriile supuse vaccinării, sunt obligate să le lase neatinse și să informeze imediat medicul veterinar, autoritatea publică locală sau întreprinderile silvice, în scopul prelevării/evacuării cadavrelor.

Rabia este o boală incurabilă. Vulpile sunt principalul transmițător de rabie. Metoda cea mai eficientă de profilaxie în această boală este vaccinarea vulpilor contra rabiei.

În Republica Moldova vaccinarea vulpilor a început în 2020 cu suportul Uniunii Europene și României.

Un vaccin antirabic pentru vulpi costă cca 15 lei, iar bugetul destinat procurării acestor vaccine  în 2021 este de peste 20 milioane lei pentru 1338 mii doze.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button