CulturalDivertismentrepere turistice

„Bostaniada” a ajuns la a X-a ediție și va dura o lună la Bălăbănești

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Etno-Gastronomic „Bostaniada” se va desfășura și după 26 septembrie 2021.

Sâmbătă și duminică 25-26 septembrie 2021 la Bălăbănești fanii Festivalului vor participa la activitățile speciale: vizitând o expoziție a meșterilor populari, gustând delicii culinare la zona gastronomică, savurând muzica tradițională a neamului nostru, făcând poze colorate la expoziția de bostani.

Va fi și Concursul de identificare a celui mai mare Bostan al anului 2021. În 2020 învingătorul cântărea 600 kg, că a fost secetă și a fost crescut de fermierul Vasile Spînu, de la Drăsliceni, r-nul Criuleni. Acesta de 10 ani crește cei mai impresionanți dovleci din Moldova.

Bostaniada 2019

Organizatorii de la  Agropensiunea „Bostaniada” spun că evenimentul se va desfășura într-un format adaptat condițiilor COVID -19, respectând cu responsabilitate toate normele sanitare și de conduită impuse de CNESP.  Deși acțiunile se vor desfășura în aer liber, accesul  va fi permis la prezentarea unuia din următoarele documente:

  • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
  • rezultatul negativ al testului RT- PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
  • concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
  • act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Cei care nu vor reuși să ajungă la Bălăbănești în acest week-end sunt așteptați de gazde și pe parcursul lunii octombrie să guste bucate din bostan sau să procure tărtăcuțe pentru decorul casei.

La festival copii cu vârsta de până la 14 ani vor intra gratuit, la fel ca și locuitorii comunei care pot demonstra viza de reședință, prin prezentarea actului de identitate.

Foto-credit: Diana Spânu

Primarul de Bălăbănești, Ion Cotoman, spune că „Bostaniada” este și un element de promovare a localității, pe lângă faptul că oferă localnicilor și câteva locuri de muncă.

 

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button