Justiţie

Judecătorii Curții Constituționale au demisionat in corpore

Judecătorii Curții Constituționale și-au dat demisia in corpore. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina instituției. Demisia magistraților vine la puțin timp după ce și președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, a demisionat.

curtea-constitutionala-2019-840x420

În anunțul publicat pe site-ul Curții Constituționale s-a anunațat încetarea mandatului și vacanța funcțiilor de judecători ai Curții Constituționale urmează a fi anunțată autorităților competente pentru a desemna noii judecători. Până atunnci, judecătorul Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului Președinte.

Potrivit Legii cu privire la Curtea Constituțională, instituția este compusă din șase judecători, numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistratului.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button