Est-CurierIncidenteSocial

Învinuiţi că au prejudiciat cca 40 de cetăţeni de suma totală 1,2 mln lei

Circa 40 de persoane au depus plângeri în privinţa a patru tineri, care, spun procurorii PCCOCS, au format un grup infracţional şi au pus la care o schemă de escrocherie prin deposedarea cetăţenilor creduli de tehnică pe care aceştia erau convinşi să o ia în credit de la două magazine din or. Chişinău, prin intermediul companiilor de microfinanţare.  

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, patru tineri domiciliați în Chișinău, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, în perioada ianuarie-aprilie 2022, publicau pe rețelele de socializare anunțuri cu oferte de muncă care ar genera profit rapid. Ulterior, tinerii care cădeau în plasa lor primeau asigurări că, după cumpărarea produselor, în baza creditelor contractate, aceștia le vor anula creditul în baza relațiilor cu persoanele din cele două magazine, iar tinerii le vor putea vinde învinuiților produsele cumpărate, contra sumei de 1000-3000 lei. În realitate, însă, produsele costau 20.000-70.000 lei, iar creditele de la companiile de microfinanțare nu erau anulate, suma de îndatorare a clienților fiind în creștere continuă, inclusiv în prezent. Ulterior, învinuiții revindeau produsele, prin publicarea altor anunțuri pe internet. Urmare a plângerilor depuse, cei patru tineri au fost reținuți, inclusiv capul grupului infracțional, iar procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea arestului preventiv în privința acestora, în scopul investigării eficiente a schemei infracționale.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, n-a admis solicitarea de arest preventiv şi a dispus plasarea tinerilor în arest la domiciliu. Ulterior, procurorii au contestat măsura aplicată la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se pronunțe, timp în care potrivit legii învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției.

Schema a fost deconspirată de către ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, sub conducerea procurorilor PCCOCS. În scopurile anchetei, oamenii legii au efectuat 17 percheziții la învinuiții pe dosar. În rezultat, de la persoanele învinuite au fost ridicate dispozitive electronice de diferite tipuri, în sumă de peste 1,2 milioane lei.

https://fb.watch/cHnyszlyeN/

 

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button