CulturalSocial

Aliniere la Drapel!

Azi de Ziua Drapelului de Stat în Republica Moldova se organizează mai multe activități de omagiere a Tricolorului. Elevii de la Răculești,raionul Criuleni, bunăoară, împreună cu profesorii au montat un dans dedicat  Tricolorului.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită oficial pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament al Republicii Moldova. Pe 23 aprilie 2010, legislativul a votat declararea zilei de 27 aprilie drept Zi a Drapelului de Stat. În această zi este marcată și Ziua Stemei de Stat.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova. Drapelul de Stat reprezintă o pânză dreptunghiulară, cu proporţia dintre înălţimea şi lungimea pânzei de 1:2, tripartită vertical egal, începând de la lance în culorile albastru, galben şi roşu, şi având în mijlocul câmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lăţime constituie 1/5 din lungimea drapelului.

Utilizarea improprie a Drapelului de Stat precum şi profanarea Drapelului de Stat prin murdărire, pătare, inscripţionare, desenare, aplicare a unor obiecte, ardere, călcare în picioare, utilizare în calitate de faţă de masă, husă de scaun, draperie etc. atrag răspunderea contravenţională sau penală.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button