Justiţie

Intenția de schimbare frauduloasă a destinației unui teren i-a băgat în arest preventiv

La 27 septembrie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile a doi cetățeni, învinuiți de săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 alin.(2), lit.b) din Codul penal). comunică punctul.md

Cauza penală respectivă a fost pornită de către Procuratura Anticorupție în luna ianuarie 2021, iar potrivit materialelor, cei doi bărbați, au oferit mijloace bănești în sumă de 10 000 lei unui pedolog, pentru ca acesta împreună cu un alt pedolog, să diminueze procentul de bonitate în investigațiile pedologice a solului, care urma a fi efectuat asupra terenurilor deținute de către aceștia într-o suburbie a mun. Chișinău, pentru a putea ulterior scoate terenul din circuitul agricol.

Judecarea cauzei a durat 2 ani, cauza fiind examinată în procedură generală, inculpații nerecunoscându-și vina de comiterea faptei incriminate.

Astfel, prin sentință din 27 septembrie 2023, instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-le pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă de 200 000 lei fiecăruia.

Totodată, până când sentința va deveni definitivă, instanța a dispus  aplicarea în privința acestora a măsurii preventive – arestul preventiv, pentru asigurarea punerii în executare a pedepsei cu închisoare.

Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button