EconomicEst-Curier

Inspectoratul Muncii a publicat lista companiilor care vor fi verificate în 2023

Sunt incluse și companii din Criuleni și Dubăsari

Graficul controalelor planificate în sectorul real pentru anul 2023, pe care le va realiza Inspectoratul de Stat al muncii, a fost publicat.

În listă sunt incluse și 12 companii din raioanele Criuleni și Dubăsari, majoritatea dintre care va fi supusă verificării în primele 3 luni ale anului curent. Companiile incluse în planul de verificare au sediu in localități precum Măgdăcești, Bălăbănești, Boșcana, Cimișeni, Hârtopul Mic, or. Criuleni, sau în s. Cocieri, Coșnița și Ustia, r. Dubăsari. 

Potrivit comunicatului emis de către Inspectoratul de Stat al Muncii, companiile care sunt incluse in Graficul Controalelor, se recomandă să atragă atenție la următoarele prevederi:

Directorul și conducătorii locurilor de muncă sunt obligați să dețină certificat precum că au trecut cursuri cu securitatea muncii niv. 1. 

Persoana reponsabila de securitatea muncii la intreprindere este obligata sa detina certificat ca a trecut cursuri în securitatea și sănătatea muncii niv. 2. 

De asemenea, unitatea este obligată să dețină un șir de acte privind securitatea muncii 

Lista de verificare în domeniul raporturilor de muncă și Listele de verificare în domeniul securității și sănătății în muncă pot fi găsite pe pagina web a Inspectoratului de Stat al Muncii http://ism.gov.md.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button