Dubăsari

Oleg Serebrian va vizita mâine, 20 ianuarie, raionul Dubăsari

Biroul Politici de Reintegrare a deschis apelul de proiecte pentru anul 2023

Autoritatea publică raională Dubăsari anunță, pe pagina sa oficială, că viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, va vizita mâine, 20 ianuarie, 2023, raionul Dubăsari.

Programul vizitei include și o întrunire a reprezentantului Guvernului cu societatea civilă. Pentru cei interesați, întrevederea va avea loc în sala mare de ședințe a Consiliului raional Dubăsari, et. II, începând cu ora 10.00.

Apropo, Biroul Politici de reintegrare a lansat apelul de proiecte pe care urmează să le finanțeze în anul 2023.

Vor fi considerate eligibile pentru finanțare proiectele ce urmează a fi implementate localitățile din perimetrul Zonei de Securitate axate pe soluționarea problemelor strategice și cu impact comunitar/regional major, precum și proiectele ce vor îmbunătăți serviciile publice esențiale.

În mod prioritar vor fi finanțate activitățile și inițiativele precum: promovarea respectării drepturilor fundamentale ale omului, sprijinirea activității instituțiilor amplasate în Zona de Securitate, modernizarea infrastructurii feriboturilor, eficientizarea serviciilor publice, ocrotirea sănătății, dezvoltarea patrimoniului cultural/ arhitectural/ artistic, educație și sport, consolidarea sectorului energetic, alte acțiuni în măsură să contribuie la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

În anul 2022, Biroul Politici de Reintegrare și-a propus să finanțeze 36 de proiecte incluse în programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2022, în valoare toatlă de 15 mln de lei.

Următorul apel de proiecte se încheie la 24 februarie 2023. La proiectele Biroului pot aplica autorități publice locale de nivelul I și II, ministere și agenții republicane, în interesul structurilor locale amplasate în Zona de Secutitate. 

Oleg Serebrian a mai întreprins în 2023 o vizită în r. Dubăsari, pe parcursul căîreia s-au discutat subiecte locale, precum accesul agricultorilor la terenurile agricole de după traseu. Oficialul a mai vizitat și instituții, care au beneficiat în 2022 de finanțare din fondul de reintegrare a țării.

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button