CriuleniDubăsari

Incidenţa virusului Covid continuă să scadă

Numărul cetăţenilor bolnavi de Covid-19 a scăzut în ultima săptămână cu jumătate.

Potrivit datelor furnizate de către Violeta Panico, şefa Centrului de Sănătate Criuleni, la data de 28 aprilie, 2021, în r. Criuleni se înregistrau 112 locuitori afectaţi de virus, comparativ cu 206 la 21 aprilie.

Miercuri, 28 aprilie, nu mai erau bolnavi de covid în satele Steţcani, Logăneşti, Cimişeni, Bălăbăneşti, Drăsliceni, Chetrosu, Bălăşeşti, Izbişte, Ohrincea, Cruglic, Sagaidac, Mălăieşti.

De la 1 la 6 cazuri se mai înregistrau în satele Micleşti, Ratuş, Oniţcani, Măgdăceşti, Rîşcova, Porumbeni, Paşcani, Coşerniţa, Hârtopul Mare. Hruşova, Răculeşti, Jevreni, Işnovăţ, Hârtopul Mic, Bălţata, Zăicana, Mardareuca, Mălăieştii Noi, Dubăsarii Vechi, Maşcăuţi, Slobozia Duşca, Dolinnoe, Zolonceni, Ciopleni.

Cele mai multe cazuri se înregistrau la Corjova – 11, Boşcana – 10, şi or. Criuleni – 23.

Timp de o săptămână, virusul a mai cauzat decesul a trei persoane, bilanţul victimelor ajungând la 71.

În r. Dubăsari situaţia privind răspândirea infecţiei Covid-19 se îmbunătăţeşte la fel. Comisia Raională privind situaţiile excepţionale a r. Dubăsari a analizat şi a plasat satele în următoarele grade de alertă, în baza indicatorilor incidenței la 100 mii populație, în perioada 03-16 aprilie: în 5 localități (s. Vasilievca, s. Corjova, s. Mahala, s. Roghi, s. Oxentea) din raion se atestă Cod Verde, în 2 localități (s. Cocieri și s. Pîrîta) Cod Portocaliu. Alte 8 sate rămân sub Cod Roșu (Molovata Nouă, Coșnița, Pohrebea, Doroțcaia, Ustia, Holercani, Marcăuți și Molovata).

Info „E-C”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button