Est-CurierPoliţieSocial

Poliţia de Frontieră: mai mulţi călători în ajun de Paşte. Cei care s-au vaccinat nu vor sta în autoizolare

Începând cu data de 23 aprilie, numărul de călători înregistraţi de Poliţia de Frontieră pe sensul de intrare în Republica Moldova a început a creşte, datorită apropierii sărbătorilor pascale şi perioadei când, de obicei, numărul de intrări prevalează numărul de ieșiri din Moldova.

În acest context, Poliţia de Frontieră a difuzat un comunicat, în care aminteşte că Hotărârea nr.51 a CNESP din 19 martie 2021, stabileşte că la intrarea în Republica Moldova persoanele trebuie să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În caz contrar, persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere prin care se obligă să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

Vor fi exceptate de la autoizolare persoanele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19; copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 5 ani; conducătorii auto şi personalul de deservire a vehiculelor de transport marfă și de pasageri; persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitar; elevii/studenţii care merg zilnic la studii în statele vecine; lucrătorii transfrontalieri; posesorii paşapoartelor diplomatice, de serviciu, oficiale şi speciale şi altele asimilate acestora;  persoanele în tranzit.

„Est-Curier”

Citește mai mult

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button